Τ(ρ)έλειες μίξεις και σουρεάλ ονομασίες. Φτιάχνονται με 4-5 βασικά ποτά που θα πάρεις από την κάβα της γειτονιά σου και μερικά λεμόνια που θα κλέψεις από τον κήπο. Η “χημεία” στηρίζεται σε απλούς κανόνες: ένας “μετατροπέας” (όπως λέμε πορτοκαλί Curaçao, Μaraschino ή Campari), σε συνδυασμό με μια βάση, δηλαδή Ουίσκι, Τζιν ή Τεκίλα, και για τελείωμα χυμό ή κάτι σαν ξηρό Vermouth. Ίσως και ένα λικεράκι παραπάνω για να απογειώση τη γεύση. Υ.Γ. Όλοι οι συνδυασμοί πίνονται αυστηρά με παρέα. Επίσης τα τ(ρ)έλεια ονόματα αυτών των κοκτέιλ μας έχουν κλέψει την καρδιά.
ΤΟ DAIQUIRI ΤΟΥ ΧΕΜΙΝΓΟΥΕΙ
(Ο μεγάλος συγγραφέας ήταν μεγάλο ποτήρι)
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
60 γρ λευκό ρούμι
20 γρ χυμό λάιμ
15 γρ χυμό γρέιπφρουτ
14 γρ λικέρ maraschino
Μια στρογγυλή φέτα λάιμ για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Χτυπάμε όλα τα υλικά σε σέικερ με πάγο. Στραγγίζουμε και σερβίρουμε σε παγωμένο, κουπάτο ποτήρι. Γαρνίρουμε με την φέτα από λάιμ.
SIESTA
(Ένα κοκτέιλ για τη μεσημεριανή σιέστα-ξεκούραση, εννοεί ο ποιητής, και απευθύνεται μάλλον στην εποχή του 20! Καλά, εμείς θα το πίνουμε μετά την παραλία)
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
60 γρ τεκίλα
20 γρ Campari
15 γρ χυμό λάιμ
15 γρ χυμό γκρέιπφρουτ
Μπαστουνάκι γρέιπφρουτ για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Χτυπάμε όλα τα υλικά σε σέικερ με πάγο. Στραγγίζουμε και σερβίρουμε σε παγωμένο, κουπάτο ποτήρι. Γαρνίρουμε με το μπαστουνάκι από γκρέιπφρουτ.
JOURNALIST
(Journalist=δημοσιογράφος. Οι δημοσιογράφοι ανεξαρτήτως εποχής και εποχών, πίνουν πολύ)
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
20 γρ τζιν
8 γρ ξηρό vermouth
8 γρ γλυκό vermouth
8 γρ πορτοκαλί Curaçao
8 γρ χυμό λεμόνι
5 σταγόνες ρούμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ανακινούμε καλά σε σέικερ με πάγο. Στραγγίζουμε και σερβίρουμε σε παγωμένο, κουπάτο ποτήρι.
NEGRONI
(Ωραίο σκουρόχρωμο κοκτέιλ)
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
35 γρ τζιν
35 γρ Campari
35 γρ γλυκό vermouth
Μπαστουνάκι πορτοκαλιού για γαρνιτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με λίγο πάγο. Στραγγίζουμε μέσα σε ποτήρι γεμάτο με παγάκια. Γαρνίρουμε με το μπαστουνάκι από πορτοκάλι.
ΤΖΕΣΣΙΚΑ
(Όνομα ταυτισμένο της γοητείας-”Κοίτα με στα μάτια και κάνε ότι σου πω”)
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
60 γρ πόρτο
30 γρ κονιάκ
15 γρ πορτοκαλί Curaçao
15 γρ χυμό λεμόνι
Μπαστουνάκι πορτοκαλιού για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ανακινούμε όλα τα υλικά σε σέικερ με πάγο. Στραγγίζουμε και σερβίρουμε σε ποτήρι για ουίσκι γεμάτο με πάγο. Γαρνίρουμε με το μπαστουνάκι πορτοκαλιού.
TEΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ
(Κοκτεϊλάκι για το φινάλε ή/και λίγο πριν την αποτοξίνωση)
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
20 γρ. τζιν
20 γρ λικέρ maraschino
20 γρ πράσινο λικέρ Chartreuse
20 γρ χυμό από λάιμ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ανακινούμε καλά σε σέικερ με πάγο. Στραγγίζουμε και σερβίρουμε.
Πηγή: DOCTV